Op naar kroatie
7 september 2024 - Trenta, Slovenië
's Morgens een ochtendwandeling naar het einde van de valley.
Op 1 september zuidwaarts en via Bled naar het Bohinsjko meer, in de winter een skigebiedje
Dag erna de fiets van de drager getild en langs het meer getuft. Kraakhelder water.
Zitten nog redelijk op hoogte dus de temperatuur viel mee. Op de terugweg net op tijd binnen want het knetterde boven ons. 4 September na het zuiden: Izola aan de Adratische zee.
Prijzen campings zijn hier fors, daarom op parkeerplaats aan de haven gestaan, kost toch nog 20 euro voor een nacht. Izola is een leuke plaats met een grote haven en heel veel boten. Erg warm aan zee: ruim 30 graden en om 24 uur nog 22 graden, ook warm in de slaapkamer vannacht.
Conclusies Slovenie:
- gebouwen en omgeving doen Oostenrijks aan
- het bergachtige noorden is prachtig
- prijzen iets goedkoper als Nederland behalve in de toeristische gebieden
- bewoners zijn niet de verstaan, de meesten (vooral jeugd) praten redelijk goed engels, vriendelijk volk
- lekkere (witte) wijn
- FEEL sLOVEnië
En nu op naar Kroatie, eerste halte in Rovinj aan zee in Istrië op een schiereiland.
Te voet naar het stadje gelopen.
Gezellige kronkelende romantische straatjes waarbij je kriskras de berg oploopt naar een kerkje op de heuvel. We dachten daarna in Pula een mooie (gratis) camperplaats gevonden te hebben. Niet te vinden, jammer. Geen Pula voor ons, dan maar naar het zuidelijkste puntje van Istrië de camper met de neus naar de Adriatische zee geplaatst.
Massa camping met 2000 plaatsen. Duik in de zee genomen. Lekker warm water waarin je bleef drijven zonder er iets voor te doen.

Karin waer op survival, (foto nr.26677)💪
Geniet ervan en bin veurzichtig.
Bled is mooi en was 40 jaar geleden relatief al duur. Fijne voortzetting van de reis!
Groetjes Ton en Jacqueline
Gewoon lekker de neus en de zon achterna. Genieten!
Baardje groeit ook weer mooi zie ik..
weer helemaal in de travelmodus ;)
In Rovinj waren wij lang geleden ook eens. Nog niks veranderd zo te zien.
Fijne voortzetting van jullie reis.
Groetjes Jan ELS
Wat genieten jullie.
Hoop dat de hitte iets minder is geworden ‘s nachts, slaapt beter.
Gr