Peloponnesos
25 oktober 2024 - Gythion, Griekenland
De eerste stop in Peloponnesos is Korinthe, plek bij een restaurant waar ook van wc/douche en andere voorzieningen gebruik gemaakt kon worden. Als je hier at ben je geen standgeld verschuldigd. We hebben daar 2 dagen overnacht en lekker gegeten.
Overdag een bezoek gebracht aan Oud Korinthe, weer een hoop blootgelegde oudheid: museum, tempels, forum, etc. Ook de Korinthers hebben een rijke geschiedenis. We kunnen nu wel effe zonder stenen.
Volgende dag met de fiets naar een kanaal dat van het schiereiland Peloponnesos een eiland gemaakt heeft.
De rotsen zijn hier 80m diep weggegraven. Ideale plek om te bungyjumpen.
Daarna begon het grote niksen. 20 Oktober chillen aan zee nabij een klein haventje.
Dag erna naar zuiden van Peloponnesos, camping in de buurt van Gythion. Camping is nog behoorlijk bezet, temperatuur is perfect: 25 graden en onbewolkt. Paar dagen gerelaxed, in de zon zitten, stukje fietsen, terrasje pikken, met de voeten in zee en voor de rest niet veel.
Daarna, 24 okt, naar de Diros baai, gratis prachtige plek direct aan zee.
Ook in de zee geploenst, water is ca 25 graden.
Vlakbij liggen de gelijknamige grotten van Diros met hun stalagtieten en stalacmieten. De grotten zijn pas sinds 1949 onderzocht en vanaf 1967 voor publiek toegankelijk. Het grootste gedeelte vaar je er met een bootje doorheen.

Ik zeen op ein foto datse dich de tiennagels fijn hubs gelakt Henk 😎🤪
Geniet nog un aantal weken🌞👋
Geniet van de heerlijke temperatuur.🥰