Door Frankrijk naar Spanje
21 januari 2026 - Congy, Frankrijk
17-1-2026: Weer op reis, nu weer richting Spanje. We hopen op zon en korte broek.
We hadden eigenlijk geen verhalen meer willen schrijven. Echter..... dit is onze laatste grote reis en om ons reisverslag compleet te maken......
Gehele eerste route geluisterd naar Frans Pollux met zijn podcast "De laatste dans" (heel apart verhaal over de pruus Uwe). Hij heeft ons begeleid naar Beaunay, ter hoogte van Parijs, midden in de champagnestreek, overal druivenstruiken.
Ondanks dat we onderweg, om rustig naar de podcast te kunnen luisteren, vaak achter vrachtwagens hangen, vliegt de tijd om. Volgende dag naar een podcast over de koempels geluisterd. We waren zo in Riom. Weer is niet al te best, dus volgende dag gelijk maar weer door naar Pézenas in het zuiden van Frankrijk. Onderweg veel velden gezien die compleet onder water stonden. Er is blijkbaar wat nattigheid neergedaald de laatste dagen.
Storm Harry trekt onder ons door. Blijven hier paar nachten staan tot Harry elders zijn driftbuien uitstort.
21 Januari naar Pézenas gewandeld. Deze plaats is bekend omdat Moliëre hier een tijd heeft gewoond. Veel winkels met kunst, gezellig oud centrum.
Le soleil gaat weer schijnen in Oost Spanje, dus morgen.......starten die woonwagen.

Goeie reis en op naar betere temperaturen.
Lia
Ken je: ‘een soort god’ ook? Over de kungfu sekte in kessel.
Geniet van jullie laatste trip!
Ook wij vinden de reis verslagen heel fijn om te lezen,en heel veel plezier.
Dat doen wij van jullie verhalen en foto's.
Groetjes Paul en Annemiek
We volgen het goed want we willen begin Maart ook die kant op
Veel plezier en zon en genieten van deze reis
Heeeeeeeel herkenbaar genietend van de muziek kilometers maken om zo in een streek te komen waar de weer goden graag korte bokse en kledjes, zeen !! Hiel get angers as dieke winterjassen !! Maar er zijn ook weer mooie foto’s gekomen !!! Geniet !
Fijn dat we weer met jullie mee kunnen reizen en jullie verhalen kunnen lezen.
Geniet van het warme weer en laat storm Harry maar voorbij gaan.
Gr Lia